Könyvek

2015. július 24., péntek

Lucy Gordon - Szélvész kisasszony (Júlia 243)





„- Azt hiszed, mindig minden a te akaratod szerint történik? - kérdezte a férfi mulatva. – Bár furcsa módon úgy tűnik, te tényleg mindent el tudsz érni.
- Nem, Nick. Van valami, amit évek óta szeretnék, de egy lépéssel sem jutottam közelebb a célomhoz.”






A legelső szerelem minden ember életében fontos és emlékezetes. Számomra pont ezért a gyengéim azok a regények, ahol a történet lényege, hogy a nő újra találkozik gyerekkori szerelmével, aki nem viszonozta anno az érzéseit, de most egyből vonzódik hozzá és érzi azt a bizonyos szikrát.


A Szélvész kisasszony, ahogy a borítón is látszik a Júlia című lapban jelent meg 243-as számmal. Mint már egy előző bejegyzésemben említettem, az érettségi miatt nem volt időm három-, négy – vagy több száz oldalas regényeket olvasnom, ezért kezdtem el a Júlia füzeteket iránt érdeklődni, amik kellemes kikapcsolódást jelentettek a feszült időszakban. A legjobb az volt, hogy néhány óra alatt el lehetett olvasni a történetet és utána még tanulni is volt időm.


Ez a kisregény pont azért tetszett, mert a főszereplő nő, már gyerekkorában beleszeretett a férfiba, viszont az csak a nővérét vette észre. Öt év után Londonba utazik, teljesen más külsővel, amellyel már bármelyik férfi figyelmét felkelti.


Katie azzal a céllal ment Londonba, hogy gyermekkori szerelme, Nick beleszeressen, és ezért mindent meg akar tenni. Katie próbálkozásai, hogy Nick őt lássa és ne a nővérét, valamint a férfi ellenállása nagyon szórakoztató. Itt is van egy személy, aki nem akarja, hogy hőseink egymásra találjanak és egy közeli jó barát, aki mindenben Katie segítségére van.

Amikor leginkább azonosulni tudtam hősnőnkkel, akkor volt, mikor Nick féltékeny barátnője, Lilian elintézte azt, hogy Katie egy otthonba kerüljön. Nick erősen tiltakozott, de Katie ellent akart mondani neki, és gondolom, azért, mert feleslegesnek érezte magát. Mindenesetre én is így döntöttem volna, mégha dacból is.

Nincsenek benne nagy fordulatok, hatalmas titkok, már az elején meg lehet mondani, hogy mi lesz a vége, de kikapcsolódhatsz egy kicsit és egy teljesen más világba léphetsz be általa.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése