Könyvek

2015. július 17., péntek

Jennifer Probst - Keresd az alkalmat





A szerelem esélye mindent megér, Mr. Montgomery. Szívfájdalmat, gyászt, reménytelenséget. Ez az egyetlen az életben, amiért érdemes harcolni. Habár semmire sincs garancia, de ha az ember őszintén és bátran megnyílik a másik előtt, bánnunk sincs mit. Ha holnap elveszítem a férjemet, összetörik a szívem, nekem elhiheti, de soha nem bánok meg semmit, és nem változtatnék egyetlen döntésemen sem. A mi szerelmünk olyan, ami a halálon is túlmutat. Olyan szerelem, ami megéri az áldozatot a másik boldogságáért. Édes Istenem, hát van más választás? Biztonságban lenni, de magányosan? Az nem élet, csupán céltalan létezés.”





Jennifer Probst legújabb könyve részben azt a vonalat követi, mint a Milliárdosfeleségek sorozata, hisz ebben is megjelenik a varázskönyv, melyben egy varázsige van. Ezt a földanyához el kell mondani, az ideális férfi tulajdonságait két papírlapra le kell írni, az egyik lapot el kell égetni, a másikat pedig a párna alá betenni.

Viszont ha ez még nem lenne elég az előző sorozat szereplői is megjelennek a történetben, mert Kate egyik barátnőjének, Genvieve-nek a nővére, Alexa, aki az Érdekházasság című regény főszereplője. Továbbá megjelenik Maggie is és még sokan mások. Ennek nagyon örültem, mert legalább beleláthattunk az ő életükbe.

Hősnőnk, Kate eltért a megszokottól, hisz van egy különleges képessége, mely által megérzi, hogy egy személynek ki az igazi társa. De hiába van saját társkereső vállalkozása, ha saját magának még nem találta meg az igazit. Van egy kutyája, Robert, aki egy baleset miatt nem tudja használni két lábát és így kerekekkel tud csak menni, viszont Kate odaadóan ápolja és szereti. Szerintem nagyon bájos az a kis dadogása, amely mindig előjön, ha stresszes és feszült, viszont ügyesen leküzdött.

Slade-nek nem értettem a házasságellenes pontjait, hisz igaz, hogy elvált, de bevallotta, hogy az miatta volt, mert nem törődött eleget a feleségével, bár a nőnek meg nem kellett volna megcsalnia. Válóperes ügyvédként dolgozik, így betekintést nyerhettünk egy ügybe, amely tényleg borzasztó, de ha minden rettenetes szituációtól begubózunk és így próbáljuk magunkat megvédeni, akkor elfelejtjük élvezni az életet. Szerencsére, erre Slade is rájött.

Kate-nek a vállalkozásban segít két barátnője, akikről még biztos fogunk hallani a következő regényeiben, Kennedy és Arilyn. Mindketten nagyon különböző személyiségek és meg van a saját szerepük a vállalkozásnál. Míg Kennedy egy ügyfél kinézetén változtat, addig Arilyn a jógával próbálja a stressztől és a gátlásoktól megszabadítani az embereket.

Slade húga, Jane, pedig nagyon sokat fejlődött a lányok által. Megismerhettük a múltját, viszont mi már csak azzal a nővel találkoztunk, akivé vált, bár így is hatalmas a változás, ami példaértékű lehet sokak számára.

Viszont nekem nem tetszett, hogy volt benne az a sok huzavona. Egyik este lefekszenek, aztán megbeszélik, hogy nem találkoznak, mert nem jelentett nekik semmit. Eddig oké, minden második regényben van egy ilyen. De ez még egyszer megismétlődik, majd harmadjára már az érzéseket vallják be, de ha ennyi nem lenne elég, akkor még van az a fránya félelem is, ami miatt Slade nem mer kockáztatni. Na, ez nekem már sok volt. Jó, persze, kellenek ezek a kis bizonytalanságok, de túlzásokba nem kell esni. Végül negyedik próbálkozásra már sikerül egymásra találniuk.

Az olvasás nem mindig ment gördülékenyen, néha abba kellet hagynom, mert egyszerűen nem érdekelt, nem tudott meg fogni. Voltak izgalmas részek, de azt hittem, jobb lesz. A Millárdosfeleségek sorozat jobban tetszett, amelyekről a későbbiekben fogok írni.

Az utolsó fejezet nagyon ötletes, hisz Robert szemszögéből íródott, melyen el is érzékenyültem. Bár az egész történeten keresztül úgy lett ábrázolva, mint egy olyan kutya, amely tud kommunikálni a gazdijával.

A borító szintén követi az előző sorozat stílusát, melyen egy nő arcának egy része van lefényképezve. Nekem nagyon tetszik.

Az előbb felsorolt „nem tetszik” pontokon kívül tetszett, és aki szerette a Milliárdosfeleségek sorozatot, annak biztos, ez is tetszeni fog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése